Het ontstaan

Dit initiatief is in 2019 ontstaan door, Ben van Sark, Andrea Hofsté, Ramon Veneboer, Han ten Dam en Marloes Klumpers, een 5-tal enthousiastelingen van Atletiek Vereniging Haaksbergen (AVH). We sporten al jaren op het park Scholtenhagen en bewonderen elke keer weer de mooie plekken en de activiteiten op het park. Wat zou het mooi zijn we een rondje hardlopen kunnen verrijken met oefeningen m.b.v toestellen over het gehele park. Daarnaast willen wij dat iedereen op elk tijdstip gebruik kan maken van de toestellen, in de openbare ruimte door alle leeftijden. Het idee lag al een tijd op de plank, toen we werden gewezen op een subsidiemogelijkheid via LEADER Zuid-West Twente. Hier hebben we direct op ingehaakt en in het voorjaar 2020 ontvingen wij de toezegging!

Daarna brak toch een wat onzekere tijd aan. Welke toestellen zijn geschikt in de openbare ruimte? Welke plekken zijn geschikt en hoe kunnen we het beheer en onderhoud regelen? Hoe zit het met keuringen? Hoe gaan we in Corona-tijd de financiering rond krijgen? Avonden en avonden hebben we als werkgroep onze uren gestoken in dit uitzoekwerk. Gelukkig niet voor niks! In de zomer van 2020 zijn we een mooie samenwerking met Stichting Groot Scholtenhagen aangegaan. De Stichting heeft volop meegewerkt aan het ontwerp en de route, zij gaan na realisatie de route van ons overnemen en gaan zorgen voor 10 jaar onderhoud en beheer.

In het najaar startten we met de jacht om de co-financiering helemaal rond te krijgen. We hadden bedacht om een 3 sponsoropties te creëren: 1. Toestelsponsor voor bedrijven, 2: Vriend van de bootcamproute, 3: Doneeractie. Vanaf het begin liep deze aanpak erg goed. Een aantal bedrijven waren al op de hoogte van de ideeën en sprongen direct in het project. Andere bedrijven moesten helaas afhaken in verband met financieel onzekere tijden (Corona). Optie 2 verliep stroef en hebben we al snel een streep doorheen gezet. Optie 3 liep als een trein! Haaksbergenaren lieten ons merken dat ze erg veel zagen in het project. Of het nou om een donatie van 5 euro ging of 50, bij elk bedrag sprongen wij een gat in de lucht. Daarnaast hebben we een aantal fondsen aangesproken voor een algemene donatie voor het project. In februari 2021 was de financiering rond! Met dank aan alle betrokken partners en sponsoren.

Daarna moesten we snel gaan schakelen! De realisatie stond gepland voor april dus de tijd ging snel. Samen met de Stichting Groot Scholtenhagen Yalp, Reclan Print & Sign, Staalbouw ter Huurne en Breukers Loon- en grondverzetbedrijf moesten we snel keuzes en de planning gaan maken. Welke kleur palen? Welke kleur Dekowood? Ontwerp van de informatieborden, ontwerp van de toestelborden, bewegwijzering, paden, afstemming met sponsoren etc! De tijd vloog!

In 3 weken tijd is de gehele bootcamproute geplaatst. Enkele paden zijn extra aangemaakt en als werkgroep hebben we de bewegwijzering opgehangen. Vanaf 1 mei 2021 is de bootcamproute in gebruik genomen en we zagen ook direct de eerste wandelaars en sportievelingen aan de slag. Erg gaaf om te zien. Ook online hebben we alleen maar positieve reacties gekregen.

In juni, juli en augustus 2021 hebben we gewerkt aan de ruim 70 impressie- en instructievideo’s die sinds september 2021 op deze website staan. Eind 2021 hebben we de bootcamproute samen met de betrokkenen officieel geopend!

februari 2021
april 2021
1 mei 2021